קמפיין ברשת החברתית ביקש להעלות את המודעות העולמית כלפי שלושת הנערים שנחטפו בידי טרוריסטים. הקמפיין שהחל ברגל ימין נפגע אנושות כאשר גולשים פלסטינים החליטו לתייג תמונות של חיילים המפעילים (לכאורה) אלימות כלפי ילדים פלסטינים.
בחודש אפריל השנה, חשבון הטוויטר של משטרת ניו יורק קרא לגולשים לצייץ תמונות של השוטרים עם האשטאג #myNYPD.
#myNYPD רצוי
עד מהרה היוזמה היחצנית הנחמדה התפוצצה לדוברות המשטרה בפנים כאשר הגולשים החלו להעלות תמונות של שוטרים המשתמשים באלימות ברוטלית כלפי אזרחים. למשטרת ניו יורק נגרם נזק תדמיתי חמור ואת המבוכה לא ניתן היה להסתיר בשום צורה – המלך הוא עירום עם #האשטאג משלו.
פיגועי #האשטאג הם לא דבר חדש. ג'יי-פי מורגן, שהזמין בשנה שעברה את הגולשים לשאול אותו שאלות עם התגית #AskJPM, קיבל בתגובה גולשים עם בטן מלאה"איך זה לעבוד עם קרטלי סמים?", או "אפשר לקבל את הבית שלי בחזרה?". גם מקדונלדס ניסתה את זה ב-2012 והזמינה את הגולשים לחלוק את סיפוריהם על הרשת והגולשים עלו להתקפה "פעם אחת נכנסתי למקדונלדס ויכולתי להריח סוכרת מסוג 2 באוויר, והקאתי".
יום שישי לאחר פרסום החטיפה, בעודי מהופנט מול הטלוויזיה צייצתי בחשבון הטוויטר פסוק מקראי וחתמתי אותו עם האשטאג #BringBackOurBoys.
שעתיים לאחר מכן נפתח דף פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם עם האשטאג המדובר. הדף קרא לגולשים להצטלם עם המשפט ולפייסבק אותו בדף, לצייץ אותו בטוויטר ולסטנגרם אותו באינסטגרם.
בבוקר שלמחרת, גולשים פרו פלסטינים פתחו במתקפה מתוזמנת על #האשטאג היהודי והחלו להעלות תמונות של ילדים פלסטינים בנקודות חיכוך עם חיילים ישראלים ובמקביל התלוננו לפייסבוק על דף הקמפיין וסימנו אותו כפוגעני. הדף שירד מהאוויר לפרק זמן קצר, עלה שוב והמשיך את מלחמתו הבלתי פוסקת בפורעים הפרו פלסטינים. בעוד שדף פייסבוק יכול לשלוט בתכנים ולמחוק תגובות, #האשטאג הוא בלתי ניתן לריסון ושימוש ציבורי לרעה בו הוא אחד הסיוטים של כל קמפיינר.
יוזמי הקמפיין לא לקחו בחשבון את מתקפת הנגד הצפויה להם בעת התגייסות הרשת לנושא כה רגיש הקשור לסכסוך הישראלי פלסטיני. בעוד שבעזה ובגדה מחלקים סוכריות על החטיפה המוצלחת, הסוכרייה הדיגיטליות שקיבלו הפלסטינים הייתה חטיפת הקמפיין להחזרת השבויים. כמו שמשטרת ניו יורק והחברות המסחריות למדו על בשרם, #האשטאג הוא חרב פיפיות שאסור לבנות עליו שישאר בצד הנכון לאורך זמן.