המהלך הויראלי הבא הוא אולי רטוב וקר אבל הרעיון העומד מאחוריו מחמם את הלב. פיט פריטיס (Pete Frates) היה שחקן בייסבול במכללת (קולג') בוסטון והיה די מוצלח. בתחילת 2013 פיט אובחן כחולה במחלת ניוון שרירים (ALS). הרפואה המודרנית כיום איננה יודעת לתת מענה לחולים וסופם ידוע מראש. פיט החליט להקדיש את שארית חייו על מנת למצוא תרופה למחלה ולהעלות את המודעות של המחלה בעולם. לשם כך החברים והמשפחה פתחו במסע יח"צ גלובלי הנשען על ויראליות ותרומות.
במרץ 2013, משפחתו וחבריו של פיט פתחו את דף הפייסבוק "Team Frate Train" בשביל לקדם את הנושא. הדף עוקב אחר פיט, או יותר נכון אחר התדרדרות במצבו הבריאותי והקמפיין בעצם "יסתיים" במותו. ניתן לעקב אחר התמונות ולראות איך פיט מקדם את הקמפיין כשהוא עומד על הרגליים ולאט לאט מתחיל לעבור למקל הליכה, קביים, כסא גלגלים. בתחילת הקמפיין פיט והחברים קידמו את הנושא בעזרת כל מיני ספורטאים שלבשו חולצות עם הלוגו של הקמפיין, אנשים ברחוב, חיילים. החברים אפילו ארגנו שלטי רחוב ותחרות שתיית אלכוהול ברחבי המדינה להעלאת המודעות אבל האפקט הויראלי עדיין לא התרחש, ואז הגיע הקרח.
בסוף יולי 2014, העלה אביו של פיט סרטון לדף הפייסבוק של הקמפיין להעלאת המודעות למחלה. בסרטון מצולם האב יחד עם בנו פיט ועוד חבר משפחה כאשר האב שופך קוביות קרח לתוך מריצה מלאה מים, נשכב מתחתיה וחבר המשפחה מרוקן את תכולת המריצה על גופו של האב. לאחר מכן האב קם וקרא תיגר לעוד 3 אנשים נוספים לבצע את אותו דבר. מי שאינו נענה לאתגר צריך לתרום 100$ לחקר מחלת ניוון השרירים – רוב המשתתפים עושים את שני הדברים במקביל. כולם נענו לאתגר – מזוגות בסיום חתונתם, זמרים, פוליטיקאים, מנחי תוכניות טלוויזיה ואפילו ממציאי רשתות חברתיות כמו מארק צוקרברג.
המהלך הויראלי המדהים מגייס כמויות כסף אדירות עבור מחקרים בתחום ומעלה את המודעות למחלה שהחולים בה חסרי כל סיכוי בצורה משמעותית.